Hoe mieren bestrijden?

Mieren bestrijden met mierenpoeder

Mierenpoeder is het ideale bestrijdingsmiddel om mieren instant uit te roeien. Strooi het poeder op de plaatsen waar de ongewenste mieren voorkomen of strooi het rechtstreeks in het mierennest zelf. Meerdere uitgangen? Geen enkel probleem, verdeel je dosering gewoon over de verschillende uitgangen van het nest. Op deze manier zijn de mieren en hun nest binnen enkele uren uitgeroeid.  Heb je huisdieren zoals katten en honden? Kies dan voor het biologische Ecostyle MiroMax 2 in 1 mierenpoeder. Dit 100% natuurlijke bestrijdingsmiddel is veilig voor huisdieren.

Hoe mierenpoeder gebruiken tegen mieren

Mierenpoeder kan gebruikt worden voor het bestrijden van mieren in huis, op terras als in de tuin. Dit product kan je op 3 verschillende manieren toepassen: Strooien, oplossen in water en gieten in het mierennest of het mierenpoeder oplossen in water en met een drukspuit sproeien op de mieren om deze snel te bestrijden.

Mieren in gazon bestrijden met aaltjes

Met aaltjes van Ecostyle kan je op een biologische manier de mieren verjagen uit je gazon. Los de verpakking aaltjes op in water en verdeel vervolgens met een gieter of een nematodensproeier over je gazon. Houd de grond een 10-tal dagen goed vochtig zodat de aaltjes zich makkelijk kunnen voortbewegen. Na toepassing gaan de aaltjes onmiddellijk op zoek naar de mieren om ze te verjagen. Aaltjes zijn 100% kind-en diervriendelijk en zorgen voor een mierenvrij gazon!

Mieren op terras bestrijden met lokdoosjes

Heb je overlast van mieren op het terras? Dan bieden mierenlokdoosjes een goede oplossing! Een lokdoos is uiterst efficiënt om mieren en hun nesten zowel buiten-als binnenshuis te bestrijden. Deze doosjes bevatten een aantrekkelijk en geconcentreerd lokaas en spinosad, een krachtig natuurlijke stof om mieren te bestrijden. De mieren lopen in het lokdoosje en nemen de actieve stof mee naar hun nest waar ze de andere mieren ermee in contact brengen. Na een korte tijd is het hele mierennest uitgeroeid op een natuurlijke manier!

Mieren bestrijden in huis met spray

Mieren kunnen niet alleen in tuin of gazon hinderlijk zijn. Ze vinden namelijk vaak ook een weg richting huis en keuken! Het is echter vaak moeilijk om mierenlokdoosjes of mierenpoeder in huis te gebruiken als bestrijdingsmiddel. Gelukkig bestaan er sprays en biologische insecticiden die je makkelijk kan gebruiken voor het bestrijden van mieren in huis! Met de juiste insectenspray zijn de mieren in no time bestreden. Vaak zijn de mierensprays ook uitgerust met een fijn pipetje waarmee je in hun doorgang kan spuiten. 

Vele sproeistoffen tegen mieren hebben bovendien een lange nawerking waardoor de mieren het zelfde oppervlak niet meer gaan betreden. Kies voor biologische middelen wanneer er kinderen of huisdieren zijn. Deze zijn net zo efficiënt en zijn bovendien veel veiliger dan chemische middelen! 

logo bescherm leefmilieu
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.