Soorten mieren

Argentijnse mier

Ze geven de voorkeur aan zoet voedsel zoals beschadigd fruit. Hun nesten zijn moeilijk opspoorbaar. Deze mier neemt in aantal toe tegen de herfst.

Citronella mier

Ze kunnen een lichtgeel tot lichtbruine kleur hebben en worden soms verward met termieten. Komen vooral voor aan het eind van de winter of in het voorjaar.

Faraomier

Nestelen zich vaak in de buurt van verwarmingssystemen of op vochtige plaatsen in verwarmde gebouwen. Kan voorkomen op ieder moment van het jaar.

Geurige huismier

Deze mieren worden aangetrokken door vocht. Je kan ze o.a. vinden in plantenpotten. Ze worden aangetrokken door suikerhoudende voedingsmiddelen.

Grasmier

Deze worden het meest gezien wanneer ze huizen binnengaan op zoek naar eten. Hun nest vind je het vaakst in grasvelden, onder hout of stenen.

Houtmier

Te vinden in vooral vochtig hout. Ze kunnen gangen graven maar eten geen hout, ze worden vooral aangetrokken door zoet voedsel en vlees. Verschijnen vooral in het voorjaar.

Tropische staafmier

Nestelen vaak in vochtige plaatsen en afval, rond afvoerbuizen of achter tegels. Je zal ze zelden buiten tegenkomen. Ze jagen op levende prooien.

Spookmier

Ze worden aangetrokken door vochtige plaatsen, zowel binnen als buiten. Binnen bijvoorbeeld in keuken of badkamer, buiten onder voorwerpen die op de grond staan.

Vuurmier

Deze mieren zijn een stedelijk en landbouwprobleem. Ze teisteren woongebieden en vernielen oogsten. Bij bedreiging kunnen ze aanvallen en een pijnlijke steek geven.

Wegmier

Deze mieren bevinden zich vaak buiten in de bestrating lang de zonnige kant van gebouwen. Voedsel wordt verzameld via vastgelegde routes.